Pagina 1 van 1

Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 30 apr 2019 18:55
door Edjekadetje
Ik wil een Speedlite 430EX als slave gebruiken bij mijn 550D.
In mijn menu 'flitsbesturing' staan een aantal opties, waarvan alleen 'Func.inst. externe flitser' beschikbaar komt zodra de Speedlite op de camera plaats en inschakel.
De andere functie 'C.Fn-inst.externe flitser' kan niet worden weergegeven, want 'flitser is incompatible of uitgeschakeld'.

Ik had begrepen dat wanneer ik de interne flitser opklap, ik de externe flitser draadloos als slave kan gebruiken.
HOE stel ik dat in, ik zie het nergens genoemd staan.
Een beetje hulp zou ik erg waarderen!

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 01 mei 2019 07:37
door Paul eos7d
Ik heb een Speedlite 430EX III-RT en daar kan je op het ronde wieltje links op het flits-teken drukken en zo de slave functie selecteren, je krijgt dan ook een andere kleur op je display van de flitser, namelijk oranje i.p.v. groen. Misschien dat een oudere versie dat niet kan, dat weet ik niet? Bij mij lukt dat in ieder geval want ik het 2 dezelfde Speedlites waarvan ik er eentje als 'master' gebruik en de andere als 'slave'.

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 01 mei 2019 14:00
door telescoop
Ik heb ook een oude 430EX.
Alles wat je moet doen is de schakelaar off / slave naar slave zetten.
AfbeeldingP1010900 by telescoop, on Flickr
Achter het rode schermpje gaat een fel licht knipperen.
Op je scherm staat dan rechtsonder ch 1 en slave A
AfbeeldingP1010901 by telescoop, on Flickr
Flitser van de camera aanzetten en.... invul-flitsen maar..



Succes ermee

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 01 mei 2019 19:02
door Illuminatus
Dat gaat toch echt niet lukken. De 550D mist wat de 60D en 7D wel hebben, namelijk een ingebouwde flitser die als master kan dienen.
Of je plaatst op de camera een externe flitser die wel master kan zijn of je gaat een ander soort trigger gebruiken.
Een nieuwe camera kan natuurlijk ook, maar dat is geloof ik niet de bedoeling. :mrgreen:

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 01 mei 2019 23:40
door telescoop
Zover had ik nog niet doorgerechercheerd....

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 02 mei 2019 10:22
door Illuminatus
Illuminatus schreef:... Een nieuwe camera kan natuurlijk ook, maar dat is geloof ik niet de bedoeling. :mrgreen:
Een andere optie kan nog zijn: een losse hotshoe slave unit.
Bijvoorbeeld de Hama 6977 Synchromaat Universeel
https://www.kamera-express.nl/product/1 ... universeel
https://www.youtube.com/watch?v=KTuuUIZnS-M
Wel vooraf vragen of ze met de te gebruiken flitser samenwerken (of de contactpunten overeenkomen).

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 04 mei 2019 16:31
door Edjekadetje
Hoi, ik was al druk met de aanwijzing van Telescoop, maar die setting had ik al gedaan en dus ging ik verder zoeken zonder er uit te komen. Nu lees ik de reactie van jou, Luminatus. Je hebt gelijk, mijn camera blijkt de switch te missen om een kanaal te kiezen. Ik zal het dus met een trigger unit moeten doen.
Erg bedankt voor jullie reacties, ik ben er nu uit.

Thanks!

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 04 mei 2019 16:34
door Edjekadetje
Paul eos7d schreef:...en daar kan je op het ronde wieltje links op het flits-teken drukken ...
Paul eos7d, op mijn Speedlite zit geen wieltje, er valt dan ook weinig te kiezen/drukken. Jij hebt mogelijk een andere versie.

Re: Slave draadloos instellen op 550D lukt niet.

Geplaatst: 04 mei 2019 19:42
door Paul eos7d
Als ik de foto's van Telescoop zie, dan is op de oudere versie inderdaad geen wieltje en knopje zoals bij mijn versie III. Sorry, dat wist ik niet.