Pagina 1 van 1

6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 04 mar 2020 22:08
door fbrebels
Dag allemaal

Fotografie is al een lange tijd een hobby, maar ik wil nu graag wat meer tijd steken in het maken van foto's van koppels/vrienden/familie/... voornamelijk in de buitenlucht.
Hiervoor zoek ik een geschikte camera, momenteel werk ik met een canon eos 600D en een normale tamron lens van 18-200mm.
Al een tijdje heb ik in mijn hoofd om een upgrade te maken hierin, vooral omdat mijn foto's te vaak onscherp uitdraaien nadat ik ze heb overgezet. Ik dacht eerst een nieuwe lens aan te schaffen, maar er is me verteld dat de mindere kwaliteit vanwege de ouderdom van het toestel ook wel eens aan de body kan liggen (wat zeggen jullie?).

Ik vind het dus belangrijk dat je een geheel landschap alsook goede close-ups kan maken tijdens een sessie in de open lucht. Als student zijnde kan ik er helaas geen extreme budgetten in pompen, maar omdat ik vooral wil gaan voor meer kwaliteitsvolle foto's, had ik een tweedehands 6D mark II / 5D mark III of IV in mijn hoofd.
Wat raden jullie aan?

Alvast een dikke merci!

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 05 mar 2020 08:55
door Paul eos7d
Ik ken verschillende mensen met een eos 6D MK II en die maken daar prachtige foto's mee, zelf ben ik heel tevreden met mijn 5D MK IV en ik denk dat die censor van beide camera's gelijkwaardig is. De 5D MK IV is wat meer gericht op natuurfotografie en buitensporten denk ik, omdat een 5D meer scherpstelpunten heeft en beter weerbestendig is.
Naar mijn gevoel is uw huidige lens niet de beste keuze, je ook zal zeker moeten nakijken of die op een FF camera bruikbaar is. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik nog nooit een Tamron lens heb gehad en de kwaliteit er ook niet van ken.

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 05 mar 2020 09:21
door BertusL
Met de body is imo niks mis. Deze heeft een 18mp sensor en hoewel dat niet een van de nieuwste is kun je daar echt scherpe foto 's mee maken Mijn 7D -die ik naast de 90D gebruik- heeft nagenoeg dezelfde sensor als de 600D en die maakt mooie scherpe foto 's. De mindere scherpe lijkt mij dan ook te wijten aan het objectief; 18-200 mm brandpunten (van welk merk dan ook) staan niet echt bekend om hun beeldkwaliteit. Bovendien zijn deze niet bruikbaar op een full frame (zoals een 5D of 6D), omdat ze zijn gemaakt voor een cropcam (zoals de jouwe). Mijn advies zou dan ook zijn om de 18-200 te vervangen en de 600D gewoon nog even te houden. Daar ga je zeker een flinke stap mee vooruit. De body vervangen kan dan altijd nog.

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 05 mar 2020 21:29
door RoelofT
Misschien een idee om ook even naar de Canon RP te kijken, ik geloof dat je met de RP met een EF adapter nog goedkoper uit bent dan een 6D

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 06 mar 2020 21:51
door wibo53
Ik heb al jaren een 6D MkI en ben daar zeer tevreden mee, met name de 'weinig licht' situaties doet ie onovertroffen als ik het vergelijk met andere cameras op de fotogroep waar ik lid van ben.
Voor mij staat vast dat ik een MkII zou kiezen als de huidige het morgen zou begeven...
Belangrijk is wat je fotografie onderwerpen zijn natuurlijk... landschappen en close-up uitstekend... sport - snelheid is niet echt een kracht, hoewel ik ook wel eens motoX heb gefotografeerd met goede resultaten...
wellicht een goede 6D mk1 occasion als budget echt een issue is...

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 06 mar 2020 22:42
door Robert14
Van de overstap van een 70D naar een 6D MkII heb ik geen enkele spijt. Zeker met een goede L-lens (24-105 in mijn geval) geeft die fantastische resultaten. Nadeel was wel dat EF-S lenzen moesten worden verkocht. Maar met een beetje geluk vind je tegen acceptabele prijzen EF lenzen. Ander nadeeltje is dat de 6D MkII geen ingebouwde flitser heeft, dus een goede externe flitser moet worden aangeschaft.
Hoewel zonder flitser ook al mooie resultaten worden bereikt.

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 24 mar 2020 13:15
door Webarcher
De 6D Mk II is een hele nette fullframe camera. Ik kwam van de 20D af. Wat een verschil. Geen dag spijt van gehad.

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 24 mar 2020 13:27
door GIlex
Gebruik hier naast de analoge EOS bodies ook een 6DII. een fijne fullframe die niet te zwaar is.
En af en toe is dat klapscherm verrekte handig trouwens.
Dat is zelfs handig als hulpmiddel bij analoog op een laag brandpunt. met de 6DII kijken hoe de camera moet komen te staan en vervolgens met de analoge de foto maken :D

Re: 6D mark II of toch niet?

Geplaatst: 01 apr 2020 21:45
door Piet van Vroonhoven
Met een 600 D moet je scherpe foto's kunnen maken. Ik zou kiezen voor een andere lens, bijvoorbeeld de canon EF-S 15-85 of EF-S 18-135 mm.
Als je overstapt op een 6D stap je ook over op een ander formaat, FF in plaats van APS-C . De EF lenzen hiervoor zijn in de regel duurder dan de EF-s lenzen.