Pagina 1 van 1

EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 17 aug 2011 21:25
door Judith
Vandaag een dagje EK Rotterdam gehad, uiteraard had ik mijn fototoestel bij me en hier een paar foto's die ik genomen heb.

1.
Afbeelding

2.
Afbeelding

3.
Afbeelding

4.
Afbeelding

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 17 aug 2011 21:41
door spreading
Ik heb niet veel met deze sport, maar ik vind toch dat ik even moet reageren.
De foto`s zijn in mijn ogen mooi scherp, ik vind het alleen niet heel bijzondere composities, de onderste zijn eigenlijk allemaal hetzelfde, al zijn het paard en de ruiter anders, de stand van de benen en de houding van de ruiters is bijna identiek. In deze sport zit er niet zeer veel spectaculaire momenten voor een foto, zover ik weet dus verbeter me als ik het verkeerd heb, maar juist omdat deze foto`s zo op elkaar lijken doet de serie me niks. En dat terwijl het los toch geen verkeerde foto`s zijn.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 17 aug 2011 22:03
door Judith
Je hebt gelijk voor wat betreft de foto's dat ze erg op elkaar lijken daarom twee foto's weggehaald.
In de dressuur heb je eigenlijk geen spannende composities en is dit de houding, beenmoment wat ruiters erg graag willen zien. Spectaculaire momenten zijn er niet, of een paard moet ongehoorzaam zijn maar het is niet zo wild :mrgreen:
Bedankt voor je commentaar!

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 17 aug 2011 22:05
door BossA
Foto 1 is voor mij toch het toppertje Judith. door de beenloop en de spanning op gezicht van de amazone. Bij de andere foto's zie je dat wat minder omdat ze kleiner zijn.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 17 aug 2011 23:46
door Kelly.
Hoi,

Mooie foto's Judithh.
De laatste spreekt mij het meeste aan, mede doordat het paard volledig van grond is.

Groetjes.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 18 aug 2011 03:36
door PanzerFaustNL
De Spaanse loopt met haar neus achter de loodlijn, dat ziet er niet echt mooi uit. Ze is ook 12de individueel geworden. Oh wacht het ging om de foto's ;)

Op zich niks op aan te merken. Ik had er misschien iets meer dynamiek in gebracht door toch iets tragere sluitingstijd te nemen, zodat je ook wat meer beweging krijgt.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 18 aug 2011 09:36
door Marfique
Mooi moment op foto 1 (pirouette?) Alleen jammer van de slagschaduwen. Ben je vrij in de keuze van waar je gaat staan? Dan zou je in geval van zonlicht beter een andere plek kunnen kiezen!

Foto 2 en 3 ook precies t goede drafmoment, bij Nadine zit je net te laat...

Balen van de achtergrond, maar ja daar doe je niet zo veel aan.....

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 21 aug 2011 21:50
door jeka
Mooie foto's:)

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 21 aug 2011 21:52
door arsarlat
#1 toch erg mooi.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 22 aug 2011 00:07
door Charlottecello
Beetje raar om te zeggen dat er weinig spectaculairs aan dressuur is. Leg maar eens een mooie wissel, appuyement of piaffe vast, prachtig. Maar goed, ik denk niet dat er veel mensen 10 jaar dressuur op redelijk niveau hebben gereden, en er wordt vrijwel altijd denigrerend over de paardensport gedaan door mensen die er niets vanaf weten. De beste stuurlui... ;)

Ik vind het mooie foto's geworden, goed scherp. Foto 2 en foto 4 zijn net op het verkeerde moment genomen (te laat), daar het paard meer bergop loopt en het voorbeen meer omhoog brengt als de rest van de benen nog op de grond staan (tegenovergestelde achterbeen natuurlijk niet, extreme tactfout :P). Lastig uit te leggen, maar het wordt toch mooier gevonden als je de uitgestrekte draf op z'n "max" ziet qua voorbeencapaciteit.

Jammer dat Hans Peter de stangteugel zo strak heeft staan, dat vind ik toch teniet doen aan het soepele beeld van dressuur, het moet er eenvoudig en harmonieus uit zien. Oh, en als we dan toch bezig zijn, dan mag je ook nog wel even roepen dat een aantal van de ruiters voor het mooie nog even hun hakken wat meer mogen uitdrukken. :lol:

Beetje mierenneukerij van een paardenfan, fototechnisch super, ik doe het je niet na. :)

Edit: even wat spelfouten weggehaald.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 22 aug 2011 02:06
door PanzerFaustNL
Hakken, ja dat was mij ook opgevallen. Grappig, bij paardrijles wordt daar enorm op aangedrongen en dan aan de top zie je het, hier, niet terug.

Re: EK Dressuur Rotterdam

Geplaatst: 22 aug 2011 07:14
door Judith
Thanks weer allemaal voor de reacties!

@Ans,foto 1 is inderdaad de pirouette. Helaas kon ik niet overal staan waar ik wilde en moest roeien met de riemen die ik had. De plek waar ik zat was in de schaduw maar de zon stond volop in de baan.
@Charlottecello, snap wat je bedoelt zit zelf al 31 jaar in het paardenwereldje en...even uitsloven..geef al 20 jaar les heb zelf prix st george gereden en jureer t/m het Z2... weet wat de juiste momenten zijn, maar om die te fotograferen vind ik nog iets lastig. Ik fotografeer over het algemeen geen paarden en ben daar "nog" niet helemaal in thuis..komt wel goed.

En die hakken...ach.. ik doe het ze niet na op dit niveau, het is ze vergeven..