[HR] Foto's plaatsen

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

Op een fotoforum is het laten zien en bespreken van gemaakte foto's natuurlijk erg belangrijk. Foto's plaatsen kan via een eigen webruimte of via je Persoonlijke album, hier brengen we graag een paar extra richtlijnen onder de aandacht.
  • Foto's mogen niet groter zijn dan 1024x900 pixels, oftewel in landscape maximaal 1024 pixels breed, in portrait maximaal 900 pixels hoog.
  • Het aantal foto's per topic staat vrij, maar een serie van maximaal tien beelden geeft doorgaans de meeste reacties. Foto's toevoegen kan later, waarna het aan te raden is om de titel van het topic te voorzien van een [UPDATE]-tag. Wanneer ook anderen foto's in het topic mogen posten kun je dat aangeven met een [VERZAMELTOPIC]-tag.
  • Het is niet toegestaan eigen foto's in andermans topic te plaatsen (tenzij het een [VERZAMELTOPIC] betreft). Tevens is het niet de bedoeling om zonder toestemming (van de fotograaf) foto's van anderen te bewerken en deze in een reactie te tonen. Indien je deze toestemming hebt verkregen, vermeld dit dan bij de geplaatste foto. Dat voorkomt onduidelijkheid.
  • Erotisch getinte afbeeldingen zijn toegestaan, maar dienen (indien nodig) voorzien te zijn van een leeftijd-tag. Voor afbeeldingen waarin (delen van) geslachtsdelen en/of (delen van) ontblote borsten te zien zijn is een [18+]-tag (in de topictitel) vereist.
  • Zeker als je niet geheel tevreden bent over je foto is het handig om EXIF-informatie te vermelden. Wees echter selectief: relevant zijn camera, objectief (plus eventuele accessoires), brandpuntsafstand, ISO-waarde, sluitertijd, diafragma-instelling en of er een flitser is gebruikt.
  • Het plaatsen van andermans foto's is in beginsel niet toegestaan. In die gevallen waarin dat (bijvoorbeeld vanwege een nieuwswaarde, zoals bij de "persfoto van het jaar") toch gebeurt, dient dit duidelijk uit het topic te blijken en dient uit het bericht minimaal te blijken wie de fotograaf en/ of copyright houder is. Tevens dient het bericht voorzien te zijn van een link naar het bronbericht. Deze topics kunnen geplaatst worden in 'off-topic' of 'overig fotogerelateerd'.
Indien de crew twijfelt over het bestaansrecht van een bepaald topic (omdat de foto's in strijd zijn met aanvullende richtlijnen zoals voor Natuur, bijvoorbeeld), behoudt zij zich het recht voor om, onder vermelding van een duidelijke reden, een topic te sluiten voor overleg. Binnen 24 uur volgt er een oordeel.
Gesloten

Terug naar “Huisregels / F.A.Q.”