[HR] Foto's bespreken

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

Het forum is om aan én van elkaar te leren hoe je foto's kunt verbeteren. Het commentaar moet daar ook op gericht zijn.

Realiseer je constant dat geschreven tekst anders overkomt dan gesproken tekst, omdat de intonatie (en eventueel het beeld van degene die spreekt) ontbreekt. Neem daarom de volgende punten in acht als je foto’s becommentarieert.
  • Uitgangspunt is respect voor de topicstarter. Probeer het niveau in te schatten, geef commentaar op dat niveau en geef voor de topicstarter haalbare tips. Wees daarbij eerlijk, maar vriendelijk. Onderbouw je kritiek en geef je commentaar niet als voldongen feit, maar als mening. Gebruik indien nodig emoticons (smilies) om je commentaar te onderbouwen, maar probeer niet alles met humor te bedekken, omdat humor erg persoonlijk kan zijn.
  • Wees uitgebreider dan "Ik vind #5 het mooist". Geef aan hoe je zou verbeteren. Wat je voor andere instellingen of compo zou gebruiken. Je bent niet verplicht te reageren. Als je niet weet hoe je je commentaar opbouwend kunt brengen, of je hebt een opmerking die niet gerelateerd is aan het topic, dan doe je er het forum en de topic starter een plezier mee door niets te posten.
  • Laat je niet afschrikken door het misschien hoge niveau van de topic starter. Ook meningen van beginners kunnen heel erg waardevol zijn en worden minstens net zo gewaardeerd als van gevorderden. Door zelf actief te reageren op andermans foto’s leer je zelf heel goed te kijken naar de foto’s.
  • Het succes van het forum is afhankelijk van leden die foto’s plaatsen en leden die die foto’s beoordelen. Dit werkt echter wel twee kanten op: alleen plaatsen en nooit anderen beoordelen wordt niet op prijs gesteld. We verwachten van eenieder die foto’s plaatst op het forum een gelijke participatie als het gaat om reageren op anderen die foto’s plaatsen op het forum, met als doel om te leren van elkaar. Met het plaatsen van foto’s verbind je je tevens aan het uitleggen hoe je foto tot stand is gekomen, mocht dat gevraagd worden.
Gesloten

Terug naar “Huisregels / F.A.Q.”