[HR] Hardware, Software & Documentatie

Moderator: Global Moderators

Gesloten
Gebruikersavatar
Moderator
Moderator
Moderator
Berichten: 129
Lid geworden op: 24 okt 2004 11:33

Voor de forumsectie Hardware, Software & Documentatie zijn aanvullende regels opgesteld. Probeer je hier zoveel mogelijk aan te houden en voorkom hiermee irritaties.
  • Alvorens je een vraag stelt, gebruik de zoekfunctie om in de uitgebreide historie van het forum te kijken of je vraag, of vraag van gelijke strekking, niet al eens eerder gesteld is. Je kunt ook op meerdere zoektermen zoeken. Vink dan ook aan dat je op zoek wil gaan naar “alle woorden”.
  • Kun je het antwoord niet vinden, start dan een nieuw topic. Vermeld in je topic dat je al gezocht hebt en vermeld eventueel gevonden onderwerpen.
  • Geef je topic een duidelijk beschrijvende titel, dus niet “welke lens?” maar bijv. “welke lens is fijner: Canon 100-400 of de Sigma 80-400”.
  • Stel een duidelijke en beknopte vraag. Geef duidelijk aan of er ook ruimte is voor anderen om hun ideeën te spuien (bijv. wil je persé kiezen tussen twee bepaalde lenzen of laat je ook ruimte om andere lenzen aan te dragen). Geef duidelijk aan of de antwoorden op de goede weg zitten en of je ermee geholpen ben. Participeer actief in je eigen topic!
  • Als je op zoek bent naar hardware, vermeldt dan ook duidelijk wat je fotografische doel is, wat je budget is en welke items je eventueel op het oog hebt. Dat zorgt ervoor dat de antwoorden veel specifieker, en dus behulpzamer, zullen zijn.
  • Laat niet het vergaren van kennis aan anderen over, denk zelf ook actief mee. Als er bijvoorbeeld een image tank wordt aangeraden en je wilt de technische specificaties ervan weten, probeer die dan zelf te vinden (via de website van de fabrikant of via Google).
Gesloten

Terug naar “Huisregels / F.A.Q.”