Adobe creative cloud

Alles over computers, websites en software voor camera en PC.

Moderator: Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
cornelus079
Donateur
Donateur
Berichten: 1663
Lid geworden op: 09 aug 2004 10:04
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Heeft iemand mogelijk een oplossing, al weet ik niet of mijn vraag hier helemaal thuishoort.
Ik wil mijn adobe abonnement bijwerken omdat ik gemarkt heb dat mijn verzie van LR en PS niet meer up to date zijn.
Het lukt me echter van geen kant om "Adobe creative cloud" te openen. Steeds krijg ik bericht dat het downloaden te lang duurt en ik opnieuw moet starten.
Weet iemand de oorzaak??
bij voorbaat dank voor de reactie.
M.vr.gr. Gerard
Gerard.
De natuur verveelt nooit! http://fotogerard.jalbum.net/
Canon EOS 7D, Tamron 17-50/2,8 XR DI LD + 28-75/2,8 XR DI LD, Canon 100mm 2.8 Macro USM, Sigma 150-600C, Canon 70-300 IS USM, speedlite 420 EX, 580EX, Ringlite 14EX
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5410
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Mogelijk is Creative Cloud Desktop niet helemaal fris meer.
Kijk eerst of het aanwezig is in het systeemvak van Windows 10 en als dat zo is of er van daar uit kan worden opgestart.
Zo niet, kijk dan bij Windows start, waar het moet staan met de naam Adobe Creative Cloud.
Is het daar niet of er kan niet mee worden opgestart, dan zit er niets anders op dan opnieuw installeren.
https://helpx.adobe.com/nl/download-ins ... nload.html
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Ik zou contact zoeken met de helpdesk van Adobe, daar betaal je toch voor?
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
cornelus079
Donateur
Donateur
Berichten: 1663
Lid geworden op: 09 aug 2004 10:04
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Contact met Adobe gaat in het engels en dat is bij dit onderwerp niet mijn sterkste punt.
De download link werkt helaas ook niet bij mij
Ik ga dus maar verder zoeken. In ieder geval bedankt voor de reacties.
m.vr.gr.
Gerard
Gerard.
De natuur verveelt nooit! http://fotogerard.jalbum.net/
Canon EOS 7D, Tamron 17-50/2,8 XR DI LD + 28-75/2,8 XR DI LD, Canon 100mm 2.8 Macro USM, Sigma 150-600C, Canon 70-300 IS USM, speedlite 420 EX, 580EX, Ringlite 14EX
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5410
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Het lijkt me dan dat het probleem in je computer moet worden gezocht.
Omdat je een naamgenoot bent en ik wat meer tijd heb nu ik thuis zit, wil ik wel met je mee kijken in je computer om het lek boven te krijgen.
Als het maar Windows is en geen Mac, daar heb ik het niet zo op. :twisted:
Als je dat wilt, moet je me maar even een PB met je telefoonnummer sturen.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Illuminatus schreef:
07 apr 2020 20:54
Omdat je een naamgenoot bent
En bedankt he, de rest van het forum pist dus weer mooi naast deze service :D :D :D
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5410
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Jeroen, voor jou maak ik graag een uitzondering. Dus heb je een probleem met je computer, krijg je van mij dezelfde service, ook gratis. :D :mrgreen:
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Me is weer helemaal happy
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
cornelus079
Donateur
Donateur
Berichten: 1663
Lid geworden op: 09 aug 2004 10:04
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Gerard en Jeroen bedankt voor het aanbod maar ik weet niet of het wel zo verstandig is een vreemde ff aan mijn pc te laten knutselen. Ik zoek nog ff verder en wellicht kom ik er nog op terug. Ik heb een idee dat er meer aan de hand is (Malware???)
M.vr.gr. Gerard
Gerard.
De natuur verveelt nooit! http://fotogerard.jalbum.net/
Canon EOS 7D, Tamron 17-50/2,8 XR DI LD + 28-75/2,8 XR DI LD, Canon 100mm 2.8 Macro USM, Sigma 150-600C, Canon 70-300 IS USM, speedlite 420 EX, 580EX, Ringlite 14EX
Gebruikersavatar
MarcoEOS550D
Moderator
Moderator
Berichten: 7703
Lid geworden op: 03 sep 2010 16:47

Hoewel ik je twijfels snap, zou ik (persoonlijk) op basis van bewezen kennis en persoonlijke ontmoetingen mijn computer blind aan Gerard/ Illuminatus toevertrouwen.
Eos 80D, EF 100mm L Macro IS USM, EF-S 10-22mm USM, EF-S 17-55mm IS USM, EF 100-400mm L IS USM, EF 50mm f-1.4 USM, Speedlite 320EX, RC-6, Powershot S120
Marco Weening Fotografie
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Voor wat betreft Malware, een gode virusscanner kan natuurlijk nooit kwaad.

Daarnaast, een Programma als CCleaner kan, zelfs in de gratis versie, ook al een hoop dingen oplossen. Dat is een programma wat kan zoeken naar verkeerde dingen in de registry maar ook een hoop vuiligheid aan kan pakken.
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5410
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Ik begrijp het heel goed, zelf zou ik ook heel voorzichtig zijn, maar als je er zelf niet uitkomt, moet je toch wat.
Marco, bedankt voor het hier uitgesproken vertrouwen in mij.
In dit soort gevallen werk ik met Teamviewer, dat ook professioneel wordt ingezet.
De hulpvrager ziet precies wat de hulpverlener doet en er is gelijktijdig telefonisch contact.
Op ieder moment kan de hulpvrager de Teamviewer-sessie beëindigen. Er blijft niets achter op zijn/haar computer. Alleen met haar/zijn hulp kan een nieuwe sessie worden opgezet.
Mocht mijn hulp alsnog gewenst zijn, dan hoor ik dat nog wel.

Ccleaner is inderdaad een handig programma om je computer op te schonen.
Met de standaardinstellingen bij aangepast opschonen kun je weinig kwaad doen, maar het opschonen van het register is riskanter. Voor je daarmee aan de slag gaat, doe je er goed aan eerst een backup te maken. Is er dan iets misgegaan dan kun je nog terug.
Ook een systeemherstelpunt maken is een goede voorzorg.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Gebruikersavatar
cornelus079
Donateur
Donateur
Berichten: 1663
Lid geworden op: 09 aug 2004 10:04
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Hallo Gerard,
Ik denk dat ik volgende week toch maar contact met je opneem. De reacties geven me vertrouwen.
Trouwens Ik heb Malwarebires, Mc afee en windows beveiliging op mijn PC. Malwarebites staat alleen aan als ik echt wil zoeken maar die zegt dat niks aan de hand is.
Bedankt voor je aanbod en ik stuur je een PB
M.vr.gr. Gerard
Gerard.
De natuur verveelt nooit! http://fotogerard.jalbum.net/
Canon EOS 7D, Tamron 17-50/2,8 XR DI LD + 28-75/2,8 XR DI LD, Canon 100mm 2.8 Macro USM, Sigma 150-600C, Canon 70-300 IS USM, speedlite 420 EX, 580EX, Ringlite 14EX
Gebruikersavatar
cornelus079
Donateur
Donateur
Berichten: 1663
Lid geworden op: 09 aug 2004 10:04
Locatie: Maastricht
Contacteer:

Met behulp van de Illuminatus en de aanwijzingen hier op het forum is het gelukt "Adobe creative cloud" en de daarbij behorende programma's weer aan de praat te krijgen. Hier voor iedereen mijn oprechte dank en de hulp van Illuminatus is voortreffelijk geweest. Kan ik aanbevelen.
Er is nog een klein probleempje waar ook Illuminatus naar kijkt. Aan de linkerzijde van het bewerkingsscherm, lightroom classic, staat een driehoekje bedoeld om het bewerkingoppervlak/scherm te vergroten en de linker kolom te verbergen. Als ik dit doe verandert de hele te bewerken opname in diagonale strepen. Is iemand hiermee bekend?
M.vr.gr.
Gerard
Gerard.
De natuur verveelt nooit! http://fotogerard.jalbum.net/
Canon EOS 7D, Tamron 17-50/2,8 XR DI LD + 28-75/2,8 XR DI LD, Canon 100mm 2.8 Macro USM, Sigma 150-600C, Canon 70-300 IS USM, speedlite 420 EX, 580EX, Ringlite 14EX
Gebruikersavatar
MarcoEOS550D
Moderator
Moderator
Berichten: 7703
Lid geworden op: 03 sep 2010 16:47

Mooi om te horen. En top dat dit soort behulpzaamheid er is.
Eos 80D, EF 100mm L Macro IS USM, EF-S 10-22mm USM, EF-S 17-55mm IS USM, EF 100-400mm L IS USM, EF 50mm f-1.4 USM, Speedlite 320EX, RC-6, Powershot S120
Marco Weening Fotografie
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Ik ben niet bekend met je Lightroom-probleem. klinkt al iets incompatible met de grafische kaart.

Wat was het probleem eerst met Creative Cloud?
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
frank
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1454
Lid geworden op: 02 nov 2004 22:02
Locatie: Waalre

fotojeroen schreef:
15 apr 2020 12:23
klinkt al iets incompatible met de grafische kaart.
Dat is ook het eerste waar ik aan denk.
Gebruikersavatar
BertusL
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 464
Lid geworden op: 22 okt 2009 21:23
Locatie: Houten

Misschien bij de voorkeuren in LR; tabblad 'Prestaties' de GPU ondersteuning eens uitzetten en kijken of dat helpt.
Canon 90D | Sigma 10-20 F4-5.6 | Tamron 17-50 F2.8 | Canon 70-200 F4L | Sigma 150-600 F5-6.3 C | Sigma 105 F2.8 OS Macro | Canon 50 F1.8 II
Mijn Flickr
Plaats reactie

Terug naar “Computers, Software & Websites”