Reünie - Jubileum Forum

Moderator: Global Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5386
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Uitleg en Spelregels

Het jaar 2004 was eigenlijk de echte start van dit Forum, met op 1 januari van dat jaar om 00:27 uur het grootste aantal online gebruikers ooit, namelijk 588.
Vanaf dat moment is een constante groei ingezet naar de hoogtijperiode 2008 – 2012.
Wie herinnert zich nog de ongekende drukte op de EOS-dagen 30 mei 2009 en 12 juni 2010.
Jammer dat die van 11 juni 2011 uiteindelijk niet doorging.
Het was wel de tijd dat er volop foto’s werden gepost en kritisch besproken. Aan nieuwe apparatuur werd veel aandacht besteed en de toenmalige redacteur “boels069” wist ons steeds weer te verblijden met nieuwigheden.
Als je een probleem had, kreeg je bijna per ommegaande een oplossing aangeboden. De kroeg werd druk bezocht en het was er tot in de late uurtjes gezellig. Voor de WID kwamen de mensen speciaal naar het forum.
Dat was niet alleen leuk, maar het bevorderde ook de saamhorigheid.
Net als de groei van 2004 tot 2012 begon vanaf daar een haast niet te stuiten teruggang.
EOS-dagen zijn er niet meer geweest, uitstapjes werden van lieverlee ook minder, de WID is gestopt vanwege gebrek aan deelnemers en de kroeg is na faillissement gesloten.
Vooral dit jaar wat een “jubileumjaar” had moeten zijn, is het forum nagenoeg doodgebloed.
Misschien is het wel niet meer van deze tijd. We fotograferen meer en meer met onze smartphone en plaatsen de resultaten direct op social media, waar ze een houdbaarheidsdatum van een week hebben.
De Engelsen zeggen het zo mooi “Don't kick a dead horse ! “
Toch wil ik met een herstart van de WID en een bezoek aan de kroeg peilen of er toch niet een haast onvoelbare hartslag valt waar te nemen.
Dat ter zijde, want dat is niet het doel van dit topic.
Hiermee wil ik in dit “jubileumjaar” een eerbetoon brengen aan het Forum. In de loop der jaren zijn velen hier langer of korter lid geweest. De teller staat nu op 21786,
maar ik weet dat dit een zeer vertekend beeld geeft, onder meer door eenmalige aanmeldingen zonder vervolg of verborgen aanmeldingen van mensen die niet de bedoeling hadden om actief deel te nemen.
Niettemin zijn er in de loop der jaren ook heel veel zeer actieve leden geweest.
Die zullen ongetwijfeld goede redenen hebben gehad om hier af te haken. Ik twijfel er echter niet aan dat ook zij net als ik goede herinneringen hebben aan het Forum en er ook veel geleerd hebben.
Met dit topic wil ik een poging doen om die herinneringen al is het maar voor één keer weer terug te halen en hier vast te leggen.
Hoe, door een post te plaatsen waarin je aangeeft wat het Forum voor jou heeft betekend en waar het jouw fotografie heeft gebracht, bijzondere momenten, leuke anekdotes, etc.
Lang of kort, maakt niet uit. Het belangrijkste is om nog een keer van je te laten horen, zodat het ook bij anderen weer herinneringen oproept.
Hoe gaat het met “jvdh”, wat is er van Sem (“sprokeq”) en kroegtijger Ans (“Marfique”) geworden, is “Sugarman” nog fotografisch actief. Zo maar wat namen, waarbij ik me realiseer dat daar een risico in schuilt van een triest verloop c.q. afloop.
Ik hoop echter dat we met elkaar een document kunnen maken dat een mooi beeld geeft van het Forum door de jaren heen.

Dan de spelregels. Ieder lid mag in dit topic één bericht plaatsen. Dat mag lang zijn of kort zijn. Je mag kort beginnen en die ene post later aanvullen.
Het mag alleen tekst zijn, geen foto’s, geen links of verwijzingen. Foto’s kunnen door de leden verwijderd worden van hun servers of van cloud-services die ze gebruiken, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn.
Links kunnen hun koppeling kwijtraken en daardoor hun waarde verliezen.
Door foto’s en links weg te laten, krijgen we een waardevast document.
Verder mag er in het topic niet gereageerd worden op de geplaatste berichten.
Omdat die berichten vast wel reacties kunnen oproepen, zal daarvoor een apart topic worden geopend, waar alles dan weer wel mag, althans binnen de regels van het Forum.
Nu kan het best zo zijn dat leden wel hun nickname kennen, maar het wachtwoord om te kunnen inloggen zijn vergeten of kwijtgeraakt.
Daarvoor vraag ik de crew om een procedure te beschrijven om dit te herstellen en hier een link daarheen te plaatsen.

Ik hoop echt op een stortvloed van posters en een overvloed aan berichten, waarmee we met elkaar kunnen zwijmelen over die goede oude tijd en wie weet brengt het nog een opleving te weeg.
Het zou toch wat zijn als we op 1 januari 2020 het uit 2004 stammende record aantal ingelogde deelnemers kunnen verbreken.

Laten we er iets moois van maken.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5386
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

Fotografie is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was een zeer bevlogen amateur fotograaf. Van hem kreeg ik mijn eerste camera en van hem heb ik het werken in een analoge donkere kamer geleerd.
Een harde leerschool, want mijn vader was niet makkelijk, een perfectionist. Met analoge camera’s als de Exacta, diverse Minolta’s (zelfs een eerste digitale) Mamiya RB67 Pro heb ik het echte fotograferen geleerd.
Omdat ik een heel drukke baan had, werd het fotograferen naar de achtergrond gedrongen.
In 2008 na mijn pensionering heb ik het fotograferen opnieuw opgepakt. Dit keer meteen in digitale vorm. Mijn eerste “echte” digitale camera was een Canon 40D en ik dacht met mijn ervaring wordt dat een piece of cake.
Mooi niet, dat was echt andere koek.
Van nature bijt ik me vast in zaken waar ik belangstelling voor heb. Ik ging op zoek naar informatie en ik kwam terecht op een website EOS-Digitaal. Na eerst de kat uit de boom te hebben gekeken, heb ik een account aangemaakt.
Vanaf dat moment heb ik het forum helemaal leeg gezogen. Met mijn “analoge” kennis en de verzamelde “digitale” kennis, alsmede praktijkervaring door trial and error kon ik op het forum al aardig meekomen.
Ook mijn ICT kennis kwam goed van pas evenals mijn juridische kennis. Dat laatste bracht mij ook wel in problemen. Zo uitte ik kritische aanmerkingen bij een op het forum adverterende winkel.
Die winkel bleek echter van de eigenaar van het forum en die flikkerde mij er meteen vanaf.
Dat was geen slimme zet van die eigenaar, want ik had al een juridische procedure in voorbereiding. Het was Hades-1 die onraad rook en contact met mij opnam met als resultaat dat de verwijdering ongedaan gemaakt werd
en mijn juridische aanmerkingen t.a.v. de winkel ter harte werden genomen. Daarna volgde een periode van betrekkelijke rust.
Toch ben ik diverse malen vanwege mijn kritische opstelling in conflict geweest met de crew.
Wel heb ik me altijd in keurige, correcte bewoordingen met een heldere onderbouwing geuit.
Kritisch zal ik altijd wel blijven, zit in de aard van het beestje.
Op en van het forum heb ik in de loop der jaren veel geleerd en daar ben ik erg dankbaar voor. Vooral ook van de besprekingen van foto’s, waarbij je soms tot heel verrassende afwijkende inzichten komt.
Zelf heb ik ook het nodige bijgedragen. Qua techniek mag er van mij veel, ook wat tegen de “regels” ingaat. Voor mij zijn compositie, kleur en kadrering erg belangrijk, die moeten het verhaal vertellen.
Als ontspanning heb ik veel deelgenomen aan de WID, een combinatie van puzzelen en googelen, hints zoeken en doorgronden. De oplossingen zijn soms heel verrassend en vaak nog leerzaam ook.
In de kroeg heb ik me jarenlang uitstekend geamuseerd. Daar leer je elkaar op net even een andere manier kennen. Het zorgt tevens voor binding.
Goede herinneringen bewaar ik aan de eerder genoemde EOS-dagen en aan de diverse uitstapjes, vooral die met de FotoSociëteitPlus. Dat mis ik wel.
Kortom, ik ben het forum veel verschuldigd, heb er veel geleerd en er veel plezier aan beleefd. Ik blijf hopen op een opleving.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
Paul eos7d
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 567
Lid geworden op: 16 jul 2013 20:18

Ik ben een 16 tal jaar met digitale fotografie begonnen, eerst met een klein Canon pocket cameraatje. Van al die knopjes op het toestel wist ik van geen enkel wat het betekende. Dus langzamerhand heb ik mij er wat in verdiept maar mijn druk leven liet ook niet toe om er mij echt op toe te leggen. Tot ik op een zekere moment voor mijn werk een opdracht kreeg om speciale breukvlakken op 10 meter afstand te fotograferen (eerst met een G10 en later met eos utility en een 60D), vanaf toen heb ik mij er in verdiept, veel opgezocht en uiteindelijk ben ik ook in 2013 op dit forum met vragen terecht gekomen. Ik ben dit forum ook heel dankbaar daarvoor want ik heb er heel veel van geleerd. Vooral de reviews en nieuwe ontwikkelingen van camera's, lenzen en software mis ik nu wel op dit forum. Niet om het direct te kopen, maar dan blijf je op de hoogte van recente ontwikkelingen want het gaat tegenwoordig allemaal zo snel. Sinds een 3 tal jaren ben ik op pensioen en ga ik lessen fotografie volgen, als je ziet hoeveel mensen fotografie aan het volgen zijn, dan kan je besluiten dat digitale fotografie nog lang niet dood is ondanks het succes van gsm fotografie. Als een typisch Canon forum moet het toch mogelijk zijn om Canon toestellen te mogen testen en er een review van te schrijven. Ik hoop alvast dat Eosdigtaal nog lang blijft bestaan en er terug meer gepost wordt.
Gebruikersavatar
wibo53
Wedstrijdleiding
Wedstrijdleiding
Berichten: 2686
Lid geworden op: 24 apr 2013 20:22
Locatie: Best

Ik ben sinds 2013 lid van dit forum wat ik toen bij toeval ontdekte. Er waren nog kettingen, wedstrijden en veel meer actieve leden. Ik heb er veel van geleerd in die periode. Later ben ik twee keer mee geweest met de sociëteit, naar o.a. Naarden voor mij voelde dat als een mooie toevoeging van een forum. Elkaar net iets persoonlijker kennen maakt de beleving anders en haalt soms de harde randjes vanzelf weg. Sinds 2016 ben ik gestopt met werken, en in feite full time met fotografie bezig.

Fotografie is voor mij zoveel meer dan enkel foto’s maken. Voor mij is het een startpunt voor verkenning van kunst en kunstgeschiedenis. Startpunt voor het proberen te achterhalen wat fotografie feitelijk is als medium, hoe het betekenissen maakt en overdraagt. Ja daarbij hoort natuurlijk het zelf doen, foto’s maken is een bijna dagelijkse bezigheid. Mede doordat ik op een lokale fotogroep zit, en op een ander forum meedoe aan een wekelijkse opdracht, regelmatig kunstwerkjes van mijn echtgenote fotografeer, workshop resultaten fotografeer, etc... maar de echte interesse ligt een laag dieper.

Ik ben er niet op uit de mooiste foto te maken ... in veel opzichten is die al gemaakt door anderen, ik weiger me te specialiseren op een topic, mijn onrust en gebrek aan geduld maken me ongeschikt om bijvoorbeeld dagenlang in de natuur te liggen wachten op dat ene moment, of eindeloos te proberen een macro te ensceneren.
Bij mij vindt de foto mij vaak en op onverwachte momenten, en daar ben ik dan het meest blij mee...
Een keer per maand schrijf ik als editor van een internationale fotografie website een artikel over fotografie, dat dwingt me om dieper na te denken over onderwerpen als hoe compositie in essentie werkt, over visual poetry, de interactie taal en beeld, hoe de fotografie verandert door alle nieuwe (ai) algoritmen, etc
Tot slot, ik bied een deel van mijn foto’s aan als stockfoto bij o.a. Adobe en Shutterstock. Niet vanwege de verdiensten maar omdat mijn foto’s (die anders alleen maar op een harde schijf staan te stoffen) op die manier een nieuwe betekenis kunnen krijgen voor anderen. Ik vind die gedachte gewoon boeiend...
Tot zo ver maar even ;)
Apple fan, Canon volger...
Gebruikersavatar
fotojeroen
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 22137
Lid geworden op: 13 jan 2005 11:57
Locatie: Wolluk

Ik ben geen lid van het eerste uur, dat voordeel heb ik niet mogen hebben. Maar erg laat was ik ook niet. Januari 2005. Bijna 15 jaar dus. Daarmee kan ik wel zeggen dat ik dit jaar mijn 15-jarig fotojubileum heb. Want daarmee ben ik in 2004 begonnen. En dat ging niet helemaal vanzelf. Ik klooide wat aan. Beetje kennis maar niet al teveel. En gaandeweg liep ik ook tegen dingen aan en dan ga je zoeken op internet. Zo kwam ik hier uit. En ik ben eigenlijk nooit meer vertrokken.

Heb dus de hoogtijdagen bewust meegemaakt. En als ik zo door de ledenlijst van actieve leden kijk, dan heb ik er een hoop inderdaad ook persoonlijk de hand geschud.

In het begin fotografeerde ik voornamelijk vliegtuigen en autosport. Gewoon voor de hobby. Dat is langzaam aan wat uitgebreider geworden en inmiddels fotografeer ik nu ongeveer 10 jaar full-time. Het was namelijk erg leuk om te doen. De eerste drie jaartjes fotografeerde ik het in elkaar rijden van auto's (bij een testfaciliteit) en daarna 5 jaar full-time journalistiek. Inmiddels al weer bijna 3 jaar weer terug bij het fotograferen van autobotsingen voor datzelfde onderzoeksinstituut waar ik begonnen ben.
In mijn vrije tijd ook nog veel bezig met fotografie. Ik fotografeer nu voor de hobby uitsluitend nog maar modellen. Maar dat is de laatste tijd ook veel minder.

Ik geloof erin om kennis te delen. Ik kwam hier ooit omdat ik kennis zocht. Gaandeweg groeide mijn kennis en besloot ook dingen terug te doen. Ik gaf raad en andere adviezen aan andere leden. Wat erg leuk was om te doen. Zo leuk om dat zelfs op mijn eigen website te gaan doen. En ook verder uit te breiden. Inmiddels is er op mijn youtube-kanaal ook een uitgebreid aantal filmpjes te zien over bewerkingen in onder andere Photoshop en Lightroom. Daar gaat momenteel eigenlijk het grootste gedeelte van mijn vrije tijd in zitten.

Daarnaast ook hier actief geweest als moderator. Ja, genoeg perikelen met Illuminatis meegemaakt :)
Helaas kostte me dat teveel tijd en moest ik daar mee stoppen.

De EOS-dagen waren mooi. Zeker het weekend bij het fort (we hebben er als crew voor onszelf toen een weekend van gemaakt) was erg gezellig. Ook de crewmeetingen in de boshut waren vermakelijk.
Maar ook de losse uitjes met elkaar naar de dierentuin, stadswandelingen, workshops en individueel afspreken met een of twee leden bij een vliegshow, autorace of voetbal.
Kan me zelfs nog wel herinneren dat "Telescoop" ooit riep dat hij met mijn spullen ook wel mooie voetbalfoto's kon maken. Dus hij een wedstrijd uitgezocht en wij van spullen geruild. Ik met zijn "eenvoudige" spullen en hij met mijn professioneel spul. Dat viel hem toch wel even tegen. Maar het was wel gezellig die middag.

Waar gaan we heen met het forum? Geen idee.
We kunnen niet meer opboksen tegen de veranderingen van bijvoorbeeld de telefoon. We zijn inmiddels allemaal fotograaf en het is bij lange na niet meer zo ingewikkeld om een plaatje te maken. Een echte foto blijft nog wel iets waarvoor kennis en kunde nodig is. Dat zit bij de mensen die onder andere hier actief zijn. Het gros is vertrokken naar social media, waar inderdaad de levensduur van een foto korter is dan dat het voor mij duurt om een goede wiskey te drinken. Het is nu eenmaal zo. Dat veranderen we echt niet meer.

Maar ik keer EOS-digitaal niet de rug toe. Zo was het forum onlangs een tijdje niet bereikbaar. En dan mis ik het toch wel. Ik blijf dus terugkomen. En waar ik kan zal ik ook nog helpen (heb ik ooit bij de scouting beloofd)
Hulde aan de oprichters; Ben en wijlen Maarten (voor wie ik vergeet in dit lijstje, sorry). Hulde aan de leden van het eerste uur (laat ik daar geen namen van noemen, dat zijn er best een hoop namelijk)
Hulde aan de mensen die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om het forum in de lucht te houden of het in goede banen hebben geleid.
Maar natuurlijk ook hulde aan alle leden; zonder leden zou het nooit hebben kunnen bestaan.

Was getekend;

Jeroen
Veelposter, commandeur in de orde van de Gulden Snede, CanonSuperTrooper
Ik ben Commandeur in de orde van de Gulden Snede :D :D
Gebruikersavatar
telescoop
CanonSuperTrooper
CanonSuperTrooper
Berichten: 12185
Lid geworden op: 16 apr 2009 14:48

Ik ben vanaf mijn jeugd op diverse niveaus bezig met fotografie.
Mijn eerste stap zette ik in 1957, ik was 10, met mijn zelf gewonnen Agfa Click I. Mijn vader, zelf verwoed amateurfotograaf met zijn Kodak 6x9 uitklapcamera, had een stukje geschreven naar de MelkUnie vanwege mijn pogingen om een door de moeder verlaten wittemuizennest van de ondergang te redden. Met Melk natuurlijk… Goed, ik kreeg de Agfa toegestuurd en was meteen verslingerd aan het fenomeen fotografie. De Kodak van mijn vader bleek toch qua prestaties een graad hoger te liggen dan de Agfa en die heeft me mijn middelbare schooltijd door geholpen. Intussen voorzien van een heuse ‘darkroom’ met een Vendex vergroter (ik heb ‘m nog steeds) en steeds betere vergrotingsobjectieven. Ach, alles staat nog op zolder…
Op de kweekschool ontmoette ik een ‘fotomaat’ en met hem heb ik heel wat foto-uren doorgebracht. Veel foto’s verkocht, vooral van schoolreisjes naar het buitenland. Intussen voorzien van een heuse Ihagee Exa DSLR. Camera, objectieven én vooral tussenringen zijn nog in mijn bezit.
Tussenringen…. Dat was mijn aanzet tot macro-fotografie en dat onderdeel heeft me nooit meer losgelaten.
Intussen maakte ik veel foto’s van neefjes en nichtjes van allerlei vriendinnetjes, totdat de liefde van mijn leven mij 49 jaar geleden tot de orde riep.
Een Asahi Pentax Spotmatic F werd mijn deel. Wat een prachtige camera. Een tweede volgde na een sessie communiefoto’s en we gingen samen op de fototoer.
Na de Spotmatic kwam een Nikon die me zo tegenviel dat ik hem na een paar maanden ingeruild heb voor een Canon 500N met een veel beter objectief.
Nog steeds analoog.
Toen kwam het digitale tijdperk. De eerste digitale vestzakcamera kreeg ik bijna cadeau bij de aanschaf van mijn eerste laptop. Daarna na veel wikken en wegen een 450D aangeschaft. Op internet nogal wat objectieve ge- en verkocht. Proberen, proberen…
De ontmoeting met Jeroen staat me ook nog op mijn netvlies. En hij had gelijk: het is de fotograaf die de mooiste plaatjes maakt, niet de apparatuur. Overigens wist ik totaal niet waar hij het over had, maar dat is wel bijgetrokken, toen hij me vroeg of hij mijn Canon 100mm 2.8 IS macro mocht lenen in de Drunense Duinen.
Fort Vechte was ook een mooie ervaring, Ik liep daar rond met mijn 450 + 200mm 1.8 oude stijl… Spijt dat ik hem ooit weggedaan heb, maar werd door omstandigheden gedwongen, zal ik maar zeggen.
Intussen veel vriendelijke en behulpzame EOSmensen ontmoet. Ik ga me niet wagen aan namen noemen, want dan doe ik de niet genoemden tekort.
Nu met een 60D soms nog om mijn nek, maar meestal onderweg met de Iphone SE en/of Lumix TZ100 voor het gemak.
In ieder geval heb ik veel te danken aan het forum, dat ik even links heb laten liggen, maar nu weer bij mijn favorieten staat….

Groet, Gabriël die nu op 12176 berichten staat, maar eigenlijk nog zo'n 10.000 van Jeroen tegoed heeft... Hij was nl ooit moderator en dus moest ik het even ontgelden.. ;)
Gebruikersavatar
RoelofT
Canon shooter
Canon shooter
Berichten: 151
Lid geworden op: 09 jan 2018 19:48
Locatie: Sassenheim
Contacteer:

Nog niet zo lang lid van dit forum.
Toen ik 7 jaar terug mijn 1e spiegelreflex kocht begon het serieus te worden hoewel ik mij geen goede fotograaf zal noemen. Maar terugdenkend zat fotografie er al vanaf kindsjaren in, begonnen met een oude AFGA kubus box die mijn vader nog in een hoek had liggen. Kwam compleet met een flitser met verwisselbare lampjes.
Daarna een AFGA compact ding gehad waar van die cassettes in gingen, ook veel foto's mee gemaakt. Na niets er mee gedaan te hebben kwam ik op vakantie een Fuji DX7 tegen, 1 van de 1e digitale camera's welke best aardige foto's schoot, opvolgend een MX1200 van Fuji en na wat zoekwerk naar een Fuji FZ602 wat als een goede semo prof camera werd gezien kwam ik uit bij een verre opvolger, de S5000 welke ik nog steeds heb en gebruik voor verslagjes. Een zeer goede ontslagvergoeding bracht mij de 1e spiegelreflex, een Canon 600D die na 5 jaar is ingeruild voor een 80D en ondertussen de nodige lenzen en flitsers kent.

Omdat ik veel aan het racen met modelauto's doe en daarvan graag foto's maak is de 100-400 lens mijn favoriete. Gelukkig kon ik die goedkoop van een collega overnemen.

Laatst bij een sinterklaasfeestje foto's gemaakt en moet toegeven dat ik op dat gebied nog een hoop bij te spijkeren heb, maar aldoende leert men.
Gebruikersavatar
jonggolde
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3525
Lid geworden op: 11 aug 2007 21:31
Locatie: Borsele
Contacteer:

Ik sta vanaf 2007 geregistreerd dus dat zal wel zo zijn. :) Ik herinner mij dat het begon als EOS Digitaal...kijk verder dan je neus lang is. In het begin kwam ik hier erg veel en ik heb hier ook het meeste geleerd. In die tijd was iedereen altijd erg eerlijk en heel kritisch. Daarna ben ik een tijdje afwezig geweest maar kijk de laatste jaren weer geregeld of er nieuwe berichten zijn. Het is mij opgevallen dat veel oude gedienden afwezig zijn en nog maar een klein aantal mensen actief. Dat vind ik jammer. Ook vind ik men hier ook wat minder kritisch geworden hetgeen een logisch gevolg is van het bestaan van Facebook en Instagram waar je te pas en te onpas veren in de kont gestoken krijgt middels vele "likes ". Ik was altijd breed geïnteresseerd en herinner mij enkele goede Portret fotografen zoals Marius Suiker, Marian korte om er een paar te noemen en macrofotograven als Daan de Vos, vogelfotograaf Allman brother ( of zoiets ) etc. Maar goed...ik ben en ik blijf! :) :) Fijne avond allemaal! Groet Henriëtte
Gebruikersavatar
Geelduikbootje
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1542
Lid geworden op: 19 nov 2006 11:10
Locatie: Het bosch van den hertog

Lid sinds 2006.
Als logisch gevolg van mijn ontdekkingsreis in de wereld van digitale fotografie.
En wat heb ik hier veel geleerd, goede adviezen gekregen en leuke vriendschappen opgedaan.
Geweldige uitstapjes gemaakt, het was gezellig zo met elkaar.
De laatste jaren - na mijn ongelukje - minder actief.
Ook het via een omweg moeten plaatsen van foto’s is voor mij een behoorlijke drempel.
Ik lees nog steeds mee, Zo af en toe. Maar mijn passie voor fotografie is er nog steeds.
Zoals ook mijn passie voor The Beatles en elpees (vinyl is een rot woord, vinyl ligt op de grond).
As we live a life of ease, Every one of us has all we need
Sky of blue, and sea green, In our yellow submarine
Gebruikersavatar
Illuminatus
Canon shooter Die Hard
Canon shooter Die Hard
Berichten: 5386
Lid geworden op: 04 jul 2008 11:03
Locatie: Barendrecht

.
.
.
Laatst gewijzigd door Illuminatus op 07 mar 2020 10:25, 2 keer totaal gewijzigd.
Ik (Gerard) besta en dus vorm ik mij een oordeel over alles wat ik de moeite waard vind. Soms wil ik dat delen en soms niet. Als ik deel mag ieder er het zijne van vinden.
kiran
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
Berichten: 3649
Lid geworden op: 08 jun 2008 14:58
Locatie: Zaanstreek
Contacteer:

Lid sinds 2008 en veel opgestoken op dit forum. Naast meelezen en kritiek op foto's krijgen ook nog wel naar EOS dagen of bijeenkomsten geweest. De laatste tijd niet meer aktief. Daarnaast heeft het forum ook nog wel eens wat technische problemen gehad en ook het indirect plaatsen van foto's speelde toch een rol. Ik zal binnenkort eens kijken of het plaatsen via mijn website nu beter gaat. Ik vind het opmerkelijk dat zo'n groot forum in enkele jaren toch zijn aantrekkelijkheid heeft verloren omdat het nog maar een heel klein groepje aktieve gebruikers heeft.
Ik fotografeer nog steeds en met veel plezier.
http://www.kiranphoto.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
RienW
Canon shooter pro
Canon shooter pro
Berichten: 1625
Lid geworden op: 25 feb 2012 23:10
Locatie: Almere

Vanaf 2012 lid geweest maar door de verhuizing naar het uiterste noorden van Europa steeds minder mogelijkheden gehad om EOS te lezen. Via een vriend hoorde ik van deze topic.
In de beginjaren was EOS erg goed en leerzaam. Maar helaas trad de verzuring in en begon het steeds meer op uitschelden van anderen te lijken. Vrijwel geen begrip voor de mening van anderen en “superschreeuwers” die uit hun dak gingen als zij een weerwoord kregen. Liever iemand helemaal afzeiken dan iemand een handje helpen. Nee, hier zat ik écht niet op te wachten en haakte ook ik uiteindelijk af. Een alternatief is er niet wand ook bij de “buren” was hetzelfde gaande. Nu veel op een Noors natuurforum waar nog een goede cultuur heerst en een ieder gerespecteerd wordt.
Doe ermee wat je wilt, de oplossing is dichter bij dan jullie denken.
https://www.flickr.com/photos/rienwanders
Veel te veel mooi Canon L speelgoed.
Nu met uitstekend zicht, bedankt http://www.optolia.nl
Paul eos7d
Canon shooter+
Canon shooter+
Berichten: 567
Lid geworden op: 16 jul 2013 20:18

Vergeleken met andere fora, is naar mijn gevoel de conversatie hier toch beleefd en vriendelijk de laatste tijd. Kritiek geven is voor mij geen probleem, als je het maar beleefd doet.
Als er toch eens iemand over de schreef gaat met schelden, die kan een beheerder toch altijd schrappen of ter orde roepen zou ik denken.
Plaats reactie

Terug naar “Overig fotogerelateerd”