Sabrina Starke op Keti Koti Festival Amsterdam

Concerten, festivals, toneel, circus, cabaret, comedy...

ModeratorsCOLON Expositie Commissie, Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels over het plaatsen en bespreken van foto's.
BUTTON_POST_REPLY
Gebruikers-avatar
Sander1984
Shooter+
Shooter+
BerichtenCOLON 47
GeregistreerdCOLON 12 Okt 2008 12:49
WoonplaatsCOLON Amsterdam
CONTACTCOLON

Vandaag was het Keti Koti festival ter herdenking van de afschaffing van de slavernij. Dit jaarlijkse festival werd gehouden in het Oosterpark van Amsterdam. Er was een prachtig concert van Sabrina Starke.

Foto's met een Canon EOS 450D (70-200 F/4.0 lens). Zie alhier:

1.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141169[/img]

2.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141170[/img]

3.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141171[/img]

4.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141172[/img]

5.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141173[/img]

6.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141174[/img]

7.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141175[/img]

8.
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=141176[/img]

De mensen op dit festival liepen weer rond in schitterende kleurrijke kleding, zie daarvoor mijn andere topic.
[url=http://www.sanderdeboer.nl/]Bezoek mijn photoblog Sanderdeboer.nl[/url]
Gebruikers-avatar
Otmeister
Shooter+
Shooter+
BerichtenCOLON 32
GeregistreerdCOLON 29 Jun 2009 13:15
WoonplaatsCOLON Ulft

Mis hier en daar wat scherpte. Scherpte verdwenen na het verkleinen van de foto's?

Jammer dat er trouwens geen achtergrondverlichting gebruikt is op het podium. Dat zorgt voor wat extra sfeer. Kun je zelf niets aan doen...
rsvb
Canon shooter
Canon shooter
BerichtenCOLON 109
GeregistreerdCOLON 13 Jan 2007 12:01

Ik vind 7 & 8 teveel loze bovenruimte, en als dat op 7 nog is op te lossen moet ook die standaard weggepoetst worden.
Gebruikers-avatar
Sander1984
Shooter+
Shooter+
BerichtenCOLON 47
GeregistreerdCOLON 12 Okt 2008 12:49
WoonplaatsCOLON Amsterdam
CONTACTCOLON

@Otmeister: dacht zelf dat ze redelijk scherp waren, maar zal er voortaan nog beter op letter. Misschien inderdaad ook wat verloren gegaan bij verkleinen. Achtergrondverlichting had zeker mooi geweest, al brengt een donkere achtergrond denk ik wel de zangers beter naar voren.

@rsvb: thanks voor de tips!
[url=http://www.sanderdeboer.nl/]Bezoek mijn photoblog Sanderdeboer.nl[/url]
Gebruikers-avatar
Patrick_S
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 882
GeregistreerdCOLON 17 Jul 2006 11:42
CONTACTCOLON

Ik heb dit topic nou een paar keer bekeken, alvorens ik een poging ga doen mijn mening er over te geven.

Ik heb juist een paar keer gekeken, omdat de serie niet meteen bij mijn eerste keer kijken een indruk bij me achterliet van dat heb ik gemist, daar had ik graag bij willen zijn, en wellicht dat de indruk in de loop der tijd een beetje zou veranderen. Helaas is dat niet 't geval geweest, en ik zal proberen e.e.a. te motiveren.

#1: Maakt een nogal rommelige indruk op mij, er staan gewoon een heel ongelukkige 15% van de gitarist op. Verder in de voorgrond een onscherpe microfoon, daarachter de scherpe gitaarhals, en een drukke achtergrond heel ongelukkig op elkaar gestapeld. Trek ik de juiste conclusie als ik zeg dat je geprobeerd hebt om de zangeres en de naam van 't festival (keti koti) in beeld te brengen? Indien ja, op zich een geslaagd idee, maar 't komt niet duidelijk uit de verf in deze compositie.
#2: Regels zijn om er van af te wijken. Zo mag je van mij ook afwijken van de regel dat een persoon op 1/3 van een van de zijkanten moet staan, en dat de persoon de foto in moet kijken. Maar hier kijkt 't toch gewoon niet echt lekker, de foto komt heel gedrongen op me over.
#3: De sterkeste foto uit je reeks: emotie in de uitdrukking, scherpte goed, belichting goed, dieptewerking door onscherpte, ja, ondanks dat de foto nogal van onderen uit is genomen, is er weinig mis mee.
#4: Het idee voor een 'dubbelportret' is duidelijk aanwezig, maar een aangename uitwerking daarvan wordt grotendeels teniet gedaan door de staande uitsnede: Alles speelt zich in de onderste helft van de foto af, de bovenste helft is niet functioneel en bevat alleen maar 2 sterk afleidende spotjes.
#5: Een dame met een microfoon in de hand, en ze lacht. Om eerlijk te zijn kan ik qua moment eigenlijk geen reden bedenken waarom je deze foto laat zien. Ik kan 'm plaatsen omdat ik 'm in de serie zie, maar ik probeer me voor te stellen hoe de foto op me over komt wanneer ik 'm gewoon individueel te zien krijg.
#6: Zangeres, microfoonstandaard (wel wat dominant voor 't gezicht), gitarist, meerdere gitaren op de achtergrond, grote afbeelding er achter met 'keti koti festival', hoewel ook niet super qua compositie is 't wel de foto die de meeste festivaluitraling heeft, bij deze hoef je absoluut niet toe te lichten waar 't over gaat, de foto spreekt wel uit zichzelf .
#7: Qua timing en belichting mooi gekozen. Microfoonstandaarden, op deze wijze in beeld gebracht, horen er gewoon bij, ze staan daar en zijn wezenlijk onderdeel van de uitrusting van een zanger(es). Dit is persoonlijke smaak, maar ik vind 'm wel erg krap ingekaderd.
#8: Enorm centrale neusgatfoto. Allesbehalve charmant, zou bij mij in de prullenbak beland zijn.

Hierbovenstaand is echter niet afkrakend bedoeld, zie 't als puntjes om de volgende keer op proberen te letten.

Over de technische kant: hierboven is al aangehaald dat er scherpte in de foto's mist. Ik zal dit niet tegenspreken: er ontbreekt inderdaad scherpte in je foto's. Het is echter wel duidelijk dat dit niet 't gevolg van verkeerd scherpstellen is, maar voornamelijk gekomen is door je manier van verkleinen.

Hoop dat je er wat aan hebt.

Patrick
www.rockportaal.nl ~ www.grauekompanie.nl
Gebruikers-avatar
Sander1984
Shooter+
Shooter+
BerichtenCOLON 47
GeregistreerdCOLON 12 Okt 2008 12:49
WoonplaatsCOLON Amsterdam
CONTACTCOLON

Patrick,

Super en bedankt voor je opbouwende feedback ten aanzien van mijn foto's, heb ik echt heel veel aan. Ik moet bekennen dat dit de eerste echte keer dat ik op pad ben geweest om op een festival te gaan fotograferen dus kan voor de volgende keer veel concrete punten van je meenemen.

Op foto #1 was dit inderdaad mijn bedoeling. Volgende keer dus ook beter op de rest van de compositie letten.

Verhaal van foto #5 was dat er tijdens het optreden van Sabrina een vrouw naar voren kwam om een handtekening te vragen, tijdens het concert en niet erna, zoals hoort :-). Hier moest de zangeres erg om lachen. Zonder deze context is de foto inderdaad niet heel spannend.

De foto's schiet ik in .raw formaat en importeer deze daarna in Lightroom. Hier maak ik soms nog wat aanpassingen zoals blacks, clarity en exposure. Daarna exporteer ik deze naar .jpg, meestal met maximale breedte/lengte van 694 pixels. Nog tips om deze foto's scherper te houden?

Ik ga zeker wat met je tips doen, thanks nogmaals!
[url=http://www.sanderdeboer.nl/]Bezoek mijn photoblog Sanderdeboer.nl[/url]
Gebruikers-avatar
Patrick_S
Canon shooter+
Canon shooter+
BerichtenCOLON 882
GeregistreerdCOLON 17 Jul 2006 11:42
CONTACTCOLON

Sander1984 schreefCOLONSuper en bedankt voor je opbouwende feedback ten aanzien van mijn foto's, heb ik echt heel veel aan. Ik moet bekennen dat dit de eerste echte keer dat ik op pad ben geweest om op een festival te gaan fotograferen dus kan voor de volgende keer veel concrete punten van je meenemen.
Graag gedaan!

Zoals eerder gezegd, ik heb verschillende pogingen willen doen om mijn feedback te geven, en schrok er steeds zelf een beetje van dat ik toch wel veel opmerkingen had.

Het maken van een concertfoto is niet moeilijk. Het maken van een goede concertfoto is een stuk lastiger, omdat 't verschil hiertussen soms maar heel klein is, het kan een stapje opzij zijn om een microfoon net los van 't gezicht te laten komen, een stapje opzij om een spot net achter iemands hoofd te laten verdwijnen i.p.v. een uitgebeten halve witte sport net achter 't hoofd te zien, een halve seconde wachten voor de juiste expressie enz.
Als beginner (ja, ook ik ben zo begonnen), let je vaak maar op 1 ding tegelijk: de juiste expressie, het juiste moment. Hierdoor 'vergeet' je op de rest van de foto te letten. Dit is normaal, naarmate je 't vaker doet (mijn ervaringe tenminste) ga je automatisch op compositie, lichtshow, uitdrukkingen meerdere mensen enz. letten...

Als je dit soort fotografie leuk vindt om te doen, kan ik je maar 1 advies geven: veel proberen, veel naar foto's van anderen kijken, kritisch naar je eigen en andermans werk blijven, en posten voor feedback.
Want jij was bij 't optreden, voor jou was 't het beste optreden wat je ooit gezien hebt, het kippevel stond op je armen, en je wilt ons een foto laten zien die dat zelfde gevoel op ons overbrengt en ons jaloers maakt dat wij er niet bij waren.

Voordat 't echter zo ver is, ben je wel effe verder (ook hier spreek ik uit eigen ervaring).

Veel succes, maar vooral veel plezier (want daar gaat 't uiteindelijk toch om, niet?) de volgende keer!

Patrick
www.rockportaal.nl ~ www.grauekompanie.nl
BUTTON_POST_REPLY

Terug naar